– Kun timer til å hindre blodbad på Sri Lanka

Bildet viser ifølge den srilankiske hæren mennesker som flykter fra det siste området som kontrolleres av LTTE – også kjent som Tamiltigrene – nordøst på Sri Lanka. Menneskerettighetsgruppen Human Rights Watch frykter et blodbad på øya. Foto: REUTERS/Sri Lankan Government/Handout/SCANPIX Les mer Lukk

<pMenneskerettighetsgruppe Human Rights Watch frykter at verden bare har timer igjen for å hindre blodbad på Sri Lanka.</p

Washington (NTB-AFP): Myndighetene på øya har satt en tidsfrist tirsdag morgen norsk tid for når LTTE-geriljaen må overgi seg. Hvis ikke, «vil fortsettelsen være militær».

– Vi frykter det vil bli et blodbad, sier Anna Neistat, forsker ved Human Rights Watch.

Hun uttalte mandag at verdenssamfunnet bare har noen timer på seg til å gjøre det klart for begge sider i konflikten at de ikke vil slippe unna med unødvendige og ulovlige tap av sivile liv. Det må gis klar beskjed om at alle som begår krigsforbrytelser, vil bli stilt til ansvar, understreket Neistat.

Over 100.000 sivile antas å være innestengt i området hvor LTTE har sin siste skanse, og hvor det avgjørende slaget mellom geriljaen og regjeringshæren trolig vil stå.

– Hvis vi i midt på dagen i morgen hører at 90.000 mennesker har klart å rømme til de regjeringskontrollerte områdene, så vil regjeringen gå ut fra at alle som er igjen er LTTE-medlemmer og dermed fritt vilt. Det tror ikke vi er sant, sa Neistat mandag. (©NTB)