Fikk over 14 millioner i sluttpakke

I januar i år sluttet administrerende direktør Morten Bjørnsen i BNbank. Til tross for at banken hadde et underskudd på 579 millioner kroner i fjor, fikk Bjørnsen med seg over 14,3 millioner kroner da han sluttet. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pEn tidligere bankdirektør i BNbank fikk med seg 14,3 millioner kroner i sluttpakke da han måtte gå i januar. Bare få måneder før hadde banken fått krisehjelp fra Bankenes Sikringsfond.</p

Oslo (NTB): BNbank (tidligere Glitnir Bank) måtte i fjor høst få et kriselån på fem milliarder kroner fra Bankenes Sikringsfond for å overleve. Bare uker etter kriselånet overtok Sparebank 1-alliansen banken etter at eieren, islandske Glitnir, gikk overende.

I januar i år sluttet administrerende direktør Morten Bjørnsen i BNbank. Til tross for at banken hadde et underskudd på 579 millioner kroner i fjor, fikk Bjørnsen med seg over 14,3 millioner kroner da han sluttet, skriver Dagens Næringsliv.

Beløpet inkluderer 5,6 millioner kroner i etterlønn, 2,9 millioner i prestasjonslønn, samt bonuser.

– Disse utbetalingene er helt urimelige. Det er ikke slik vi ønsker å drive, sier nestleder Kjell Fordal i styret i BNbank. Han understreker at Sparebank 1-alliansen aldri ville ha inngått en slik avtale, men at de overtok den da de kjøpte den kriserammede banken.

– Min vurdering er at eierne var godt fornøyd med jobben jeg hadde gjort, så må det være opp til andre å vurdere hva som er rimelig, sier Bjørnsen selv i en kommentar.

Til sammen fikk fem direktører i BNbank utbetalt 12 millioner kroner i prestasjonslønn i fjor.