– Aker-saken ikke argument mot statlig eierskap

Sylvia Brustad er klar på at den norske eierskapspolitikken ikke er påvirket av Aker-saken. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pDet er problemer knyttet til statens eierskap i Aker Solutions, men det er ikke noe argument mot statlig eierskap, ifølge næringsminister Sylvia Brustad (Ap).</p

Næringsministeren etterlot intet rom for tvil rundt intensjonene Arbeiderpartiet har med den norske eierskapspolitikken. Den blir ikke svekket av striden rundt Aker-transaksjonene. Staten skal fortsette å eie viktige selskaper og naturressursene, sa Sylvia Brustad da hun talte til Arbeiderpartiets landsmøte lørdag.

– Ja, vi har problemer i et selskap der staten er inne på eiersiden, men vi skal løse de problemene. Aker-saken er ikke noe argument mot statlig eierskap, sa hun.

Statsråden refset Høyre og Fremskrittspartiet som har benyttet seg av den pågående konflikten til å angripe eierskapspolitikken til staten, som hun mener trygger norske bedrifter og arbeidsplasser. Staten skal være en strategisk eier, fastslo hun.

– Vi vet at Høyre og Fremskrittspartiet er motstander av statlig eierskap uansett. Men vi skal hindre dem i å demontere det byggverket Arbeiderpartiet, arbeidsbevegelsen og LO har bygd opp over tiår, sa Brustad. (©NTB)