– Enige om ny verdivurdering av Aker

<pAker Solutions og regjeringen skal være enige om at et utenlandsk selskap skal foreta en ny, uavhengig verdivurdering av den omstridte aksjehandelen, ifølge NRK.</p

NRK melder også at det ikke lenger er snakk om å omgjøre salgene, men dette blir avvist av Nærings- og handelsdepartementet.

– Det medfører ikke riktighet, sier statssekretær Øyvind Slåke.

Ingen kommentar

Aker Solutions vil ikke kommentere saken.

– Vi er ikke i mål, og har derfor ingen kommentar, skriver pressetalsmann Jannik Lindbæk i Aker Solutions i en tekstmelding til NTB.

Både statsminister Jens Stoltenberg (Ap), næringsminister Sylvia Brustad (Ap) og Kjell Inge Røkke skal ha deltatt i samtalene fredag. Røkke skal ifølge NRK redegjøre for saken i neste uke.

Prosessen med å få en ny verdivurdering kan ta noen uker

– Haster ikke

Aps landsmøte starter lørdag, og Stoltenberg var fredag formiddag klar på at staten ikke vil haste inn i en enighet i Aker-striden for å skape ro på landsmøtet.

– Vi er opptatt av å få en riktig verdivurdering og fjerne all tvil og usikkerhet rundt disse transaksjonene. Innholdet i den løsningen vi jobber mot er viktigere enn at den kommer raskt, sa Stoltenberg til NTB.

Han ville da ikke gå konkret inn på innholdet i samtalene som føres mellom staten, Aker ASA og de svenske medeierne Investor og Saab. Partene har sittet sammen i tre dager for å finne en løsning på den betente saken. (©NTB)