Norsk forvandling mot Sveits

Norsk forvandling mot Sveits
<pNorge reiste seg i den andre landskampen mot Sveits torsdag. Det ble tap, men noe penere 2-3 enn tilfellet var dagen før.</p

Kampen bør gi det lille ekstra av selvtillit de norske spillerne behøver foran VM i Sveits om åtte dager. Sveits er blant de etablerte elitenasjonene og har alltid vært en lei nøtt for Roy Johansens mannskap.Det norske laget var nesten ikke til å kjenne igjen fra onsdagens 1-5-kamp. Innsatsen var en helt annet. Duellene som ble tapt dagen før, ble vunnet, og de norske spillerne satte virkelig press på Sveits.- Vi hadde justert spillet vårt litt og kom med bedre fart gjennom midtsonen. Det er godt å se at det hjelper å ta noen grep, sa Per-Åge Skrøder.

- Vi lærer av å tape kamper. Vi trenger å spille mange kamper for å få inn det internasjonale nivået til VM. Vi drar til VM for å vinne kampene, men samtidig må vi også utvikle nye spillere, sa landslagssjef Roy Johansen. Han syntes at spillerne spilte en solid kamp, men at det ene målet manglet.

Fly forbannet

Sveits-proffen Patrick Thoresen var blant spillerne som var fly forbannet på sin egen og lagkameratenes innsats i onsdagens slette batalje.Likevel ble kampbildet akkurat som dagen før etter første periode. Sveits tok ledelsen, før Norge utlignet ved Per-Åge Skrøder. Så ble det ny sveitsisk ledelse før første pause. Forskjellen var at nordmennene vant skuddstatistikken med 11-7.

Sveitserne gikk opp i 3-1 etter et overtallsspill i midtperioden, hvor de norske spillerne fortsatte det gode og offensive spillet til tross for kalddusjen.

Nytt liv i kampen ble det da Skrøder gjorde sitt annet mål for kvelden på en flott kontring i undertall. Sisteperioden endte uten scoringer, til tross for at nordmennene spilte et par ganger med en mann mer på isen.

Godt å score igjen

- Godt å score igjen, for det var lenge siden sist. Jeg har en litt annen rolle enn det jeg er vant med. Jeg har vær for passiv, men håper at dette er starten på noe bedre, sa tomålsscorer Skrøder til NTB.Färjestad-spillerne Jonas Holøs og Anders Bastiansen hadde fått fri sammen med Mads Hansen. Dermed stilte nordmennene bare med tre rene rekker. Det var også med på å høyne tempoet.

Torsdag presenterte Roy Johansen også VM-troppen uten de helt store overraskelsene, men unntak av Lillehammers Andreas Martinsen som ble tatt ut som den 14 løperen.

Norge innleder VM mot Finland neste lørdag. Så er Tsjekkia motstander mandagen etter, før det blir en ny skjebnekamp mot Danmark onsdag 29. april.