Opposisjonen vil møte presidenten

Opposisjonen vil møte presidenten Les mer Lukk

<pOpposisjonen i Georgia ser ut til å ville gå i forhandlinger med president Mikhail Saakasjvili om reformer i styringen av landet. Demonstrasjonene mot presidenten dabber av.</p

Bare noen få tusen mennesker deltok torsdag i protester mot Saakasjvili i hovedstaden Tbilisi. Samtidig møtte ledere for opposisjonen EUs utsending Peter Semneby for å drøfte muligheten for forhandlinger med presidenten.Tidligere FN-ambassadør Irakli Alasanja, som nå leder opposisjonsbevegelsen Allianse for Georgia, fastholder kravet om framskutt presidentvalg.

- Men vi er villige til å møte motparten og høre hva de har å si, tilføyde han.Alasanja, som regnes som en av de mer moderate blant opposisjonslederne, sa også at han håper et møte med Saakasjvili kan finne sted i løpet av få dager. Han og andre ledere for opposisjonen benektet at de er uenige seg imellom om veien videre.

Georgias innenriksdepartement kunngjorde torsdag at landets myndigheter har pågrepet en russisk ungdomsaktivist nær Sør-Ossetia. Russland og Georgia utkjempet i august i fjor en kortvarig krig om denne opprørsregionen.