Vil samle tusenvis til ny demonstrasjon

Vil samle tusenvis til ny demonstrasjon Les mer Lukk

<pNorsk Tamilsk Forum vil samle flere tusen tamiler fra hele Skandinavia i Oslo til en ny stor demonstrasjon på fredag.</p

Organisasjonen har søkt om tillatelse til å arrangere demonstrasjonen med start i Vigelandsparken klokken 10 fredag formiddag.

I en pressemelding hevder de at flere tusen norske tamiler vil samle seg til demonstrasjonen for å kreve at krigen på Sri Lanka stoppes umiddelbart. Organisasjonen forventer at nærmere 1.000 tamiler fra de øvrige skandinaviske landene vil komme til Oslo for å delta.

- Vi skal demonstrere for å vise vår bekymring for det som skjer med tamilene på Sri Lanka, sier koordinator Suthan Ananthan til Aftenposten.no.Norsk Tamilsk Forum arrangerer samtidig seminar på hotell Continental, og forventer at mellom 3.000 og 5.000 tamiler vil delta i demonstrasjonen, som skal gå fra Vigelandsparken til Youngstorget via Stortinget.

Ananthan forteller at de har vært i kontakt med politiet, og han forsikrer at demonstrasjonen denne gangen vil foregå i ordnede og rolige former.I påskehelgen gikk demonstranter løs på Sri Lankas ambassade.