Vil bli nest best

Vil bli nest best
<p En skadefri og offensiv Andreas Thorkildsen (27) håper å stå igjen som spydkasteren som har kastet nest lengst gjennom tidene etter denne sesongen.</p

Torsdag møtte han pressen for siste gang før han reiser til Doha i Qatar mandag. Der viste han også fram sitt nye høyhastighetskamera som blir brukt til å studere detaljene i hvert enkelt kast.Plasseringsmessig handler det meste om VM-gullet han mangler denne sesongen.

Resultatmessig er ambisjonene skrudd opp i forhold til de siste sesongene.- Det er på tide med ny personlig rekord (91,59 i 2006), og kaster jeg 93,09 meter blir jeg den i verden som har kastet lengst etter Jan Zelezny. Det forutsetter gode forhold, sier Thorkildsen.For ordens skyld: Zelezny har verdensrekorden på 98,48 meter og har fem kast totalt som er bedre enn 93,09 meter.

Godt trent

Ifølge Thorkildsen og trener Åsmund Martinsen har han gjennomført en tilnærmet problemfri sesongoppkjøring fram til dags dato. Ryggplagene er borte. Det er det som gjør at han går mer offensivt ut enn han har gjort de siste årene.

- I forfjor smalt det i ryggen. Da var det naturlig at ambisjonene ble justert etter det. Nå er jeg tilbake der jeg var i 2006. Lengdene på trening tilsier at det skal være mulig å oppnå lengder rundt 93 meter, mener sørlendingen.Under trening i Doha tidligere i vinter oppnådde han 83 meter.- Det betyr at jeg treningsmessig ligger et par måneder i forkant av det jeg presterte under tilnærmet samme forhold i 2006. 83 meter er fortsatt 10 meter unna, men jeg håper å nærme meg 85 meter pluss de kommende ukene, og da er jeg der jeg skal være.

Bedre rygg

- Hva har du gjort for å bli kvitt ryggplagene?- Bedre behandling for å holde hele området mykt slik at det ikke strammer seg til. I tillegg har det vært mye massasje i perioder med lite kasting. Vi er blitt flinkere til å forebygge for skader, hevder Thorkildsen.Et bedret hoftearbeid har hjulpet på ryggen, og håpet er at det også skal hjelpe på resultatene.Men Thorkildsen har ikke noe håp om å slette verdensrekorden denne sesongen.

-93,09 meter er et mer realistisk mål denne sesongen. Det er langt fram til verdensrekorden. 98,48 meter ble satt under ekstreme forhold, og per i dag er jeg ikke god nok til å klare det. Skulle jeg ha tatt verdensrekorden måtte jeg ha prioritert det. For eksempel ved å reise til Island. Der er det mye vind. I en lukket storstadion er det ikke mulig å ta verdensrekorden, men for meg er det mer interessant å være med i de store stevnene, sier 27-åringen.

Og som tidligere år det Bislett Games og mesterskap som tiltrekker ham mest.

8. mai sesongåpner Thorkildsen i Doha.