Demonstrasjon mot Norge på Sri Lanka

Demonstrantene utenfor den norske ambassaden i Colombo torsdag morgen krevde at norske diplomater blir kastet ut. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pBuddhistmunker sto i spissen for en demonstrasjon utenfor den norske ambassaden på Sri Lanka torsdag. Utenriksdepartementet sier alt forløp fredelig.</p

En liten gruppe demonstranter ropte antinorske slagord utenfor ambassaden i Colombo, og forlangte at norske diplomater blir kastet ut.

– Kast ut norske diplomater, steng ambassaden, ropte demonstrantene.

– Vi kan bekrefte at det fant sted en demonstrasjon utenfor den norske ambassaden i Colombo torsdag morgen, med rundt 25 demonstranter som blant annet markerte sitt syn på angrepet på Sri Lankas ambassade i Oslo, sier kommunikasjonsrådgiver Anders Rikter i Utenriksdepartementet til NTB.

– Ambassadens ledelse tok imot et brev og forsikret demonstrantene om at den norske regjeringen sterkt har beklaget angrepet. Hele sesjonen forløp i en vennlig og respektfull tone. Etter overleveringen ble demonstrasjonen avsluttet, sier han.

Norge har i flere år meklet i konflikten mellom regjeringen og separatistbevegelsen LTTE, men regjeringen i Colombo ga mandag beskjed om at det norske engasjementet ikke lenger er ønsket. (©NTB)