Aker tror på løsning

Aker tror på løsning
<pSamtaler i kulissene kan være det som skal til for å gjøre alle parter i Aker-striden vel forlikte, mener konserndirektør Geir Arne Drangeid.</p

Parallelt med at konserndirektør Geir Arne Drangeid på vegne av Aker ASA avfeier enhver kritikk, poengterer han at det pågår samtaler som kan resultere i at eierne i Aker Holding blir forlikte.

– Vi er i dialog med de andre eierne hvor vi diskuterer alle de sentrale temaene, svarer Drangeid på spørsmål fra NTB om hva som gjøres for å gjenopprette tilliten mellom aksjonærene i Aker Holding.

Utelukker ikke generalforsamling

Tirsdag ettermiddag la han fram redegjørelsen som konkluderer med at Kjell Inge Røkkes Aker opptrådte korrekt i forbindelse med salget av fem selskaper til Aker Solutions AS. Likevel antyder Drangeid at Aker kan komme regjeringen og de svenske eierne i møte for å bedre samarbeidsklimaet.

Han utelukker heller ikke at Aker kan gå med på at det blir avholdt generalforsamling i Aker Solutions, slik statsminister Jens Stoltenberg (Ap) og nærings- og handelsminister Sylvia Brustad (Ap) krever.

– Nei, jeg føler ingen grunn til å utelukke det. Vi er i dialog og for se hva som kommer ut av den, sier Drangeid.

Ingen hindre

Det finnes ingen juridiske hindre for å avholde generalforsamling, hvor hele avtaleverket knyttet til de omstridte transaksjonene blir gjennomgått – såfremt kontraktspartene er enige om det, ifølge advokat og partner Ketil E. Bøe i Wikborg, Rein & Co. Firmaet har bistått revisjonsutvalget i redegjørelsen som ble lagt fram tirsdag ettermiddag.

Den redegjørelsen konkluderer imidlertid med at det juridisk sett ikke var noe i veien for å gjennomføre handlene uten å be om godkjenning av generalforsamling.