Myggen får millionlønn mens assistenttreneren må gå

STOR  MARKEDSVERDI: Erik Mykland har kun spilt 33 minutter for Start men tjener 1,2 millioner i året. Samtidig har sørlandsklubben bedt assistenttrener Morten Rønning om å gå, på bakgrunn av den dårlige økonomien i klubben. FOTO: Scanpix Les mer Lukk

<pStart sliter med dårlig økonomi og kvitter seg med assistenttrener Morten Rønningen. Samtidig tjener veteranen Erik Mykland 1,2 millioner kroner i året.</p

Eliteserieklubben må foreta flere kutt på bakgrunn av dårlig økonomi. Og i første omgang er det assistenttreneren Morten Rønningen som må forlate sin post - samme dag som det ble kjent at veteranen Erik Myggen Mykland (37) håver inn hele 1,2 millioner kroner i året i sitt comeback for gultrøyene.

Mykland har kun spilt 33 minutter i 1.divisjonen for Start i løpet av fjorårssesongen. I øyeblikket er han nok en gang skadet, og sørlandsklubben forventer at han vil være kampklar først om noen uker.

Les også: Myggen dømt til samfunnstjeneste

Rønningen hadde halvannet år igjen av kontrakten, men valgte å trekke seg da ledelsen ba ham om det.

– Dette er selvfølgelig ingen situasjon jeg ønsker å komme opp i. Jeg har hatt halvannet flotte år i Start. Jeg ønsker klubben lykke til videre, sier Rønningen til ikstart.no.

– Det er med tungt hjerte vi avslutter med Morten. Vi gir ham de beste skussmål, både faglig, kollegialt og menneskelig, sier sportsdirektør Svein Mathisen.

Klubbdirektør Jan Oddvar Skisland forsvarer Myklands lønn og hevder at veteranen har et potensiale til å trekke flere tusen ekstra tilskuere til kampene.

– Det stemmer at Erik ligger i det absolutt øverste sjiktet hos oss når det er snakk om lønn. Men vi må huske at han både har en fotballmessig verdi, som vi håper å dra nytte av snart, samt en markedsmessig verdi, sier klubbdirektør Jan Oddvar Skisland til VG Nett.

Nå gjenstår det bare å se hvorvidt Mykland klarer å riste av seg skadene, og dermed trekke flere tilskuere enn ventet til Sør Arena.