Skjelbred dro hjem

Per Ciljan Skjelbred skadet ankelen på trening i Frankfurt onsdag kveld og ble hjulpet til spillerbussen av landslagslege Thor Einar Andersen (tv) og John Arne Riise. Nå har RBK-spilleren dratt hjem til Norge. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pPer Ciljan Skjelbred reiste hjem fra landslagssamlingen i Frankfurt torsdag. Rosenborg-spilleren er ikke aktuell til kampene mot Sør-Afrika og Finland.</p

Frankfurt (NTB): Skjelbred skadet seg på onsdagens trening i Frankfurt.

– Han tråkket over på høyre ankel. Selv om vi har fått kontroll på skaden og hevelsen, regner vi ham ikke som aktuell til de to kampene. Jeg tror han blir klar til neste seriekamp, men det er litt tidlig å si, sa landslagslege Thor Einar Andersen.

Rosenborgs neste seriekamp er mot Brann 5. april.

Fra før er det bestemt at Thorstein Helstad og Kjetil Wæhler ikke blir med til Sør-Afrika. De håper på å bli klare til kampen mot Finland onsdag.

– Det er fortsatt ikke helt avklart om de skal slutte seg til troppen til Finland-kampen. Dessuten er det en liten usikkerhet rundt Martin Andresen som har en ømhet i lårmuskelen. Det vil bli tatt en avgjørelse etter torsdagens trening, sa Andersen.

Norge møter Sør-Afrika i Rustenburg lørdag og Finland på Ullevaal stadion onsdag. (©NTB)