Mistillitsforslag mot Erling Lae

Byrådsleder Erling Lae. Foto: Stian Lysberg Solum/ Scanpix. Les mer Lukk

<pArbeiderpartiet, SV og Rødt fremmet onsdag mistillitsforslag mot Oslos byrådsleder Erling Lae (H) på grunn av hans håndtering av saken om nytt billettsystem for Oslo Sporveier.</p

Det nye elektroniske billettsystemet skulle vært på plass i 2004, men det er blitt utsatt flere ganger.

– Denne saken har vært en av de lengstlevende katastrofene i Oslo kommunes historie. Byrådsleder Erling Lae har ikke tatt noen grep for å rydde opp. Byrådet har feilinformert, unnlatt å informere og latt skandalen utvikle seg. Vi kan ikke ha en byrådsleder som ikke evner å drive kommunen og kommunens virksomheter på en forsvarlig måte, sier SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn, i en pressemelding.

Det opprinnelige kostnadsanslaget for det nye elektroniske billettsystemet var 170 millioner kroner. I oktober 2008 var kostnadene på 280 millioner kroner.

– Dette er uakseptabel bruk av fellesskapets penger, og byrådet har ikke informert bystyret om de økonomiske overskridelsene etter hvert som de ble gjort kjent med disse, sier Lindsjørn.

Mistillitsforslaget ble fremmet i onsdagens bystyremøte. Forslaget vil bli behandlet i neste bystyremøte 22. april. (©NTB)