Høyre stuper på ny måling

Høyre-leder Erna Solberg må se at partiet går kraftig tilbake på en fersk måling. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pHøyre går tilbake 5,3 prosentpoeng, og får en oppslutning på 13,4 prosent på en ny meningsmåling.</p

Frp går fram med nøyaktig det samme som Høyre går tilbake, 5,3 prosentpoeng, til 27,2 prosent. Det viser meningsmålingen InFact har gjort for VG i mars.

– Høyre lekker til Frp i veldig stor grad. Våre tall viser at én av fire som sier at de stemte Høyre ved kommunevalget i 2007, ville stemt Frp ved stortingsvalget i morgen, sier Infact-leder Knut Weberg til VG.

Det er andre gang på én uke at Høyre-leder Erna Solberg får en måling helt nede på 13- tallet. I en måling Opinion gjorde for Avisenes Nyhetsbyrå tidligere denne uken, fikk Høyre 13,2 prosent. Ved stortingsvalget i 2005, som var historiens dårligste for Høyre, fikk partiet 14,1 prosent.

Arbeiderpartiet er størst på målingen med 32,2 prosents oppslutning til tross for en tilbakegang på 1,7 prosentpoeng.

KrF får 6,5 prosent, fram 0,9. Venstre får 5 prosent, fram et halvt prosentpoeng. SV går fram 1,4 prosentpoeng til 6,9, mens Senterpartiet får 6,6 prosent, en framgang på et halvt prosentpoeng.

Om denne målingen hadde vært stortingsvalg ville de tre rødgrønne regjeringspartiene fått 81 mandater, fire under enn det som kreves for flertall på Stortinget. (©NTB)