Halvorsen fikk blomster

SV-leder Kristin Halvorsen fikk blomster av MUF-ere som besøkte partiets landsmøte torsdag. Foto: Tor Erik H. Mathiesen / SCANPIX Les mer Lukk

<pSV-leder Kristin Halvorsen fikk blomster da et 30-tall MUF-ere troppet opp på partiets landsmøte i Bergen torsdag kveld.</p

De hadde planlagt en demonstrasjon for å protestere mot at regjeringen ikke ville endre utvisningsvedtaket, men endte opp med en blomsteroverrekkelse fordi regjeringen har bestemt seg for å vurdere sakene deres på nytt.

- Uten deres innsats hadde ikke regjeringen endret holdning og gitt de rundt 200 asylsøkerne ny saksbehandling. Nå kan forhåpentligvis de hardt rammede menneskene levd et normalt liv, sa 17 år gamle Roya Eshani før hun overrakte Halvorsen blomstene til stor applaus fra landsmøtet.

- Men så lenge de ikke har permanent oppholdstillatelse må SV og alle andre som ønsker en humanitær innvandringspolitikk opprettholde presset, oppfordret hun.

Mange av de kurdiske asylsøkerne har bodd elleve år i Norge.- En utvisning vil være å kaste vrak på mennesker som ønsker å bidra i det norske samfunnet, sa Ashani.