Radio 1 tas av lufta

Radio 1 tas av lufta
<p– Vi er i sjokk etter å ha fått melding om konsesjonstildelingen, sier Bente Klemetsdal, administrerende direktør i SBS Radio som eier Radio 1. </p

Disse får konsesjon  

Radio 1 som eies av SBS Radio er den store taperen i den nye konsesjonstildelingen for nærradio.

Medietilsynet tildelte mandag på nytt nærradiokonsesjoner. Det var 167 søknader til 38 konsesjoner.

Flere veletablerte nærradioer må gi opp driften etter den nye konsesjonsrunden. I Bergen må den kristne Kystradioen gi opp etter 25 års drift og både i Oslo og Trondheim mister SBS-eide Radio 1 sin konsesjon.

- Dette er dramatisk for hele selskapet. Vi søkte om 20 konsesjoner og har fått én konsesjon i Bergen og én i Stavanger som er dårligere enn de vi har i disse byene i dag, sier Bente Klemetsdal, administrerende direktør i SBS Radio.

- Vi er i sjokk etter å ha fått melding om konsesjonstildelingen. Dette vil få alvorlige konsekvenser. Men vi gir ikke opp. Vi setter oss ned og ser om det er ankemuligheter.

SBS Radio var misfornøyd med forrige tildeling, men denne runden ble enda verre for selskapet med sine 77 ansatte rundt om i landet.

Mens Radio 1 taper terreng har selskapet 21st Venture og Svein Larsen fått konsesjoner i Oslo, Asker og Bærum, Bergen og Trondheim.

Et annet radiokonsern, P4, kaster seg også ut i nærradiovirksomhet og er tildelt konsesjon i Bergen, Stavanger og Trondheim.

I Trondheim fikk RadioAdressa fornyet sin rett til å drive nærradio for nye sju år.

Konsesjonene gjelder for kommende konsesjonsperiode som starter 1. januar 2010 og varer til 31. desember 2016. Klagefrist på alle vedtak er 7. april 2009. (©NTB)