Den totale ydmykelsen

Den totale ydmykelsen
<pPetter Northug (23) holdt lekestue med Axel Teichmann på ankeretappen i VM-stafetten. Men hva han sa til tyskeren underveis ville han ikke ut med.</p

Northug satte ikke den velkjente spurten før den siste svingen opp mot oppløpet. Det var nesten som han ventet til siste liten for å vise seg fram for flest mulig. Denne gangen slo han til et helt annet sted enn da han tok gull i skiathlom.

- Petter kunne ha angripet der han gjorde det sist, men han var akkurat så arrogant som han kan være, smilte landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Teichmann prøvde seg i den siste lille bakken, og til NRK sa Northug at han hadde ropt «Dette er perfekt fart for meg».

Etterpå var han ikke snakkesalig om akkurat den biten.- Sa du noe til ham underveis?- Kanskje.- Sa han noe til deg?- Nei.

Bittert

Teichmann har gjentatte ganger sagt at Northug ikke er noen skikkelig skiløper. Derfor smakte det nok ekstra godt å slå ham i spurten, akkurat som han gjorde i den siste bakken opp Tour de Ski.

Teichmann var ikke sen med å gratulere Northug etter tapet, men han stakk rett på dopingkontroll og var ikke med på pressekonferansen etterpå.

Teichmann fikk det tungt i det løse føret, og meldte seg også ut av femmilskampen søndag på direkten.

- Han sa at det tar tid for ham å fordøye dette tapet, men at han sikkert ville bli like glad for 2.-plassen som de tre andre på laget etter hvert. Han sa også at han fikk beskjed av trener Jochen Behle om å øke frekvensen underveis, men at han ikke klarte det, oppsummerte tyskernes pressetalsmann Stefan Schwarzbach.

Taktikk

Etter en tung start på de to klassisketappene, gikk Tore Ruud Hofstad en god 3. etappe. Han tok inn 10 sekunder på tyskerne og ga Northug en sjanse til å knappe inn på forspranget til Teichmann ganske raskt.

- Jeg var glad for de 10 sekundene. Det var viktig å angripe tidlig, og derfor kjørte jeg hardt i den første bakken. Han snudde seg og så at jeg tok inn mye. Da er det ikke lett å gå foran.

- Var det avgjort da du fikk kontakt?- Jaa... da var det viktigst å holde seg på beina. Jeg var nervøs for at jeg ikke skulle klare det. Jeg vet at formen er bra og at finishen sitter.- Hvorfor gikk du opp i teten i den siste lille bakken?- Da gikk jeg opp for å bremse farten. Jeg ville vise at jeg var pigg. Jeg så hva Teichmann gjorde i lagsprinten og du vet aldri.- Nei, du vet ikke alltid, men denne gangen var det ikke langt unna.Petter Northugs spurt i slike situasjoner er i en egen klasse. Han gjorde akkurat det samme mot svensken Anders Södergren i VM-stafetten for to år.Da var han om mulig enda mer overlegen. (©NTB)