Vinterens farligste dag

FORSIKTIG: Analyser viser at det er en dag i året som skiller seg ut på ulykkesstatistikken. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<p1. mars bør du parkere bilen.</p

Den 1. mars er den mest skadeutsatte dagen i trafikken i vintermånedene, viser en omfattende gjennomgang av trafikkskader som er gjort av selskapet TrygVesta.

Forsikringsselskapet har analysert alle sine trafikkskader i perioden 2002 – 2008 – til sammen flere hundre tusen skader – og sortert dem på dato.

– Vi fant ut at 1. mars skiller seg ut med hele 34 prosent flere skader enn hva vi for eksempel ser i snitt per dag i februar, forteller senior skadesjef Ketil Voll i TrygVesta.

Resultatet var overraskende, og Voll ser ingen innlysende forklaring. Han peker på at 1. mars ofte faller sammen med vinterferien flere steder i landet, men datoen er likevel ikke noen stor nasjonal utfartsdag.

– Vi leter etter den virkelig gode forklaringen på at det skjer så mange skader i trafikken akkurat denne dagen. sier han.

Gjennomgangen av trafikkskadene viser ellers at fredag er den mest skadeutsatte dagen i uken. Det skjer flest skader på tider med mye trafikk og stress, som den siste uken før jul, dagene før 17. mai og fredag før palmehelgen. (©NTB)