Sjokkmåling for FrP

STØTTE: Siv Jensen og FrP har god grunn til å smile. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pFremskrittspartiet slår til med en sjokkmåling etter debatten om hijab og snikislamisering. </p

Fremskrittspartiet slår til med en sjokkmåling etter debatten om hijab og snikislamisering.

Vårt Lands partibarometer for februar går Frp fram med hele 6,3 prosentpoeng og får en oppslutning på 29,4 prosent. Dermed er partiet tilbake på gamle høyder med en oppslutning rett under trettitallet.

Undersøkelsen, som er foretatt av Norstat, er tatt opp i kjølvannet av hijabsaken og Siv Jensens tale om snikislamisring.

Flere saker

– Veldig hyggelig, men det er bare én måling. Men vi har hatt framgang over tid, noe som viser at Frp får solid gjennomslag for sin politikk på flere områder, både hijabsaken, ytringsfrihet og krisepakkene. Vi står for klare alternativer, sier partiformann Siv Jensen til NTB.

Hun mener framgangen er mer sammensatt enn bare å være en velgerreaksjon på innvandringssaken.

– Målingen ble avsluttet sist søndag, og den kan i høyden ha fanget opp reaksjoner på min tale til landsstyret dagen før. Den gjenspeiler ingen meningsendringer som følge av debatten utover i uken, sier partiformannen.

Flertallet ryker

Med tilbakegang for både Ap og Sp ryker flertallet som den rødgrønne regjeringen hadde på samme måling i januar, skriver Vårt Land.

Siv Jensen & Co tar velgere fra alle partier unntatt Venstre. Verst går det ut over Høyre, som har mistet over 30.000 velgere til Frp fra januarmålingen. Partiet går tilbake med 1,8 prosentpoeng og får en oppslutning på 12,6 prosent.

Oppslutningen for de øvrige partiene på målingen (med endringen fra januar i parentes): SV 7,1 (+0,4), Ap 33,0 (-2,2), Sp 4,3 (-1,9), KrF 5,2 (-0,7), V 5,9 (+1,2), Rødt 1,5 (-0,4), Andre 1,0 (-0,6). (©NTB