Historisk VM-bronse til Sagen

Anette Sagen hoppet seg til bronsemedalje. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pAnette Sagen hoppet seg til bronsemedalje i historiens første hopp-VM for kvinner fredag. Amerikanske Lindsey Van vant gullet.</p

Sølvet gikk til tyske Ulrike Grässler som ledet etter første omgang.

Line Jahr klarte 9.-plassen, mens Helena Olsson Smedby ble nummer 16 og 14 år gamle Maren Lundby nummer 22.

– Jeg er veldig, veldig glad. Dette har jeg drømt om lenge, sa Anette Sagen til NRK etter rennet. Hun lå på 2.-plass etter første omgang. Da hoppet hun 93,5 meter og fikk 118,5 poeng. Det var halvannet poeng bak Grässler som ledet.

– Det var helt greit at Lindsey Van gikk til topps her når det ikke ble norsk vinner, sa Sagen som fikk med seg en medalje i det aller første hopprennet for kvinner i VM.

– Jeg må si meg fornøyd, for jeg hoppet et godt og et nesten godt hopp, sa Anette Sagen som ikke la skjul på at VM-rennet ga mersmak.

Kjempehopp

Helena Olsson Smedby skuffet i den første omgangen, men slo kraftig tilbake og fikk opp et kjempehopp i finaleomgangen. Hun avanserte fra 27.- til 16.-plass.

– Jeg hadde veldig dårlig forhold i den første omgangen, men i finaleomgangen kjentes det mer ut som det bør være, sa Smedby til NRK.

– Det skulle ha vært større fart i dette rennet. Da ville det blitt mer moro for alle, mente hun.

14-åringen Maren Lundby innledet hele konkurransen og hoppet 73,5 meter. Hun fikk litt for mye snø i finaleomgangen og falt litt tilbake på resultatlisten.

– Det var mye hopp og ut fra det hoppet jeg greit i finaleomgangen. Jeg er fornøyd, for jeg klarte å heve meg i selve konkurransen, sa 14-åringen.

Tålig fornøyd

– Jeg er tålig fornøyd. Målet mitt var en medalje. Det gikk ikke helt, men det er veldig stort med norsk bronse, sa Line Jahr og gledet seg stort over bronsemedaljen til Anette Sagen.

– Hoppet mitt i finaleomgangen kjentes bedre enn det var. Jeg synes jeg kom godt ut, men plutselig landet jeg, sa Jahr.

Storfavoritten Daniela Iraschko fra Østerrike innfridde ikke. Hun hadde ikke klaff i noen av omgangene og endte på en, for henne, temmelig skuffende og bitter fjerdeplass. Hun var 10,5 poeng bak Anette Sagen på bronseplass. (©NTB)