Helikopterulykke i Nordsjøen skal granskes

Alle 18 om bord ble utrolig nok reddet da et sivilt Super Puma helikopter havarerte i sjøen på britisk side av Nordsjøen onsdag kveld. Foto: Reuters/ Scanpix. Les mer Lukk

<pBritiske myndigheter vil finne ut hvorfor et helikopter med 18 personer om bord gikk ned i Nordsjøen onsdag. Alle om bord ble reddet.</p

Det var et sivilt Super Puma-helikopter som onsdag kveld gikk ned i Nordsjøen om lag 190 kilometer øst for Aberdeen. Helikopteret var på vei til en oljeinstallasjon på ETAP-feltet da ulykken skjedde. Det var 16 passasjerer og en besetning på to om bord i helikopteret.

Ingen av de 18 ble alvorlig skadd. Passasjerene var oljearbeidere i British Petroleum (BP).

Sender etterforskere

Britiske luftfartsmyndigheter opplyser til BBC at ulykken skal granskes og at ni etterforskere reiser til Aberdeen torsdag morgen.

Direktør i BPs nordsjøavdeling, Bernard Loony, ønsker en omfattende gransking velkommen.

– Men på dette tidspunkt synes jeg først og fremst det er på sin plass å hedre redningsmannskapene som berget passasjerene og besetningen. Vi er veldig glade for at alle er i trygghet, sier Loony.

Usikker årsak

Årsaken til ulykken er ikke kjent. Det var god sikt og lett vind i området da helikopteret gikk ned, mens bølgene på stedet var to-tre meter høye, melder kystvakten.

Stor redningsaksjon

Det var folk på oljeinstallasjonen som varslet kystvakten om hendelsen. Alarmen gikk rundt klokka 19.40 norsk tid. En stor lete- og redningsaksjon hvor tre helikoptre og et fly deltok, ble igangsatt.

Det skal ha blitt observert lys fra redningsvester i vannet, og ifølge øyenvitner ble det sendt opp tre nødbluss. Fra oljeinstallasjonen skal man også ha kunnet se helikopterets skrog liggende i vannet. (©NTB)