Barnefamilie bundet og ranet i Oslo

En familie ble tirsdag kved overfalt hjemme på Bjørndal i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Les mer Lukk

<pEn småbarnsfamilie på Bjørndal i Oslo ble overfalt og ranet i sitt hjem tirsdag kveld. Faren i familien er en profilert norsk-pakistansk eiendomsmekler. Ingen er pågrepet i saken.</p

Det er andre gang på kort tid at en familie blir ranet i sitt hjem i Oslo.

Politiet ble varslet om ranet klokken 21.25 tirsdag kveld. Ifølge politiet ringte ransmennene på døren. Da familien åpnet ble de truet med pistol og overfalt.

Bundet

– En familie med to barn ble overfalt, truet med en pistol og ranet hjemme på Grantunet på Bjørndal. De fire ble overrasket av minst fire ranere mellom 20.30 og 20.45, forteller vaktleder Ingunn Braseth ved Sentralvakta i Oslo politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Foreldrene ble bundet på hender og føtter med plaststrips. Deretter forsynte ranerne seg med det de fant av mobiltelefoner, kontanter og kort i huset. Ingen i familien kom fysisk til skade.

– Det er uklart hvor lenge ranerne var i huset, men det kan ha vært opp mot en time. Trolig var det fire-fem ranere, sier Braseth.

Flere ran

Ranerne var mørkkledde, trolig lyse i huden og skal ha snakket gebrokkent norsk, men utover det har politiet lite konkret å gå etter.

– Krimteknikere undersøkte huset tirsdag kveld og ransofrene ble avhørt i natt, uten at det har brakt oss nærmere en løsning på saken, sier Braseth.

I slutten av januar ble en familie på Økern i Oslo ranet av fire bevæpnede og maskerte menn. I julen skjedde et lignende ran. Ingen av disse sakene er oppklart. (©NTB)