- Vil aldri tillate hijab i politiet

KLAR TALE: Frp-veteranen Carl I. Hagen retter hardt skyts mot ustisminister Knut Storbergets rolle i hijab-debatten. Samtidig «forsikrer» Hagen at forslaget om å tillate hijab i politiet aldri vil gå gjennom i Stortinget. FOTO: Scanpix Les mer Lukk

<pFrps Carl I. Hagen advarer mot det han selv betegner som snikislamisering av Norge. Samtidig mener Hagen at justisminister Knut Storberget er en trussel mot det norske rettsvesenet.</p

Hagen var hovedtaler under årsmøtet til Oslo Frp lørdag og feide gjennom en rekke dagsaktuelle utfordringer. Blant annet tok ham opp det han selv betegner som snikislamiseringen av Norge, konkretisert gjennom hijabdebatten.

Hagen gikk sterkt imot forslaget om å tillate hijab i politiet og advarte mot det han kalte en snikislamisering av det norske samfunnet. Han mener at muslimene på område etter område krever særordninger, som hver for seg kanskje ikke betyr all verden, men som i sum er «skremmende».

- Storberget er en belastning

Justisminister Knut Storberget (Ap) hadde ikke høy stjerne verken hos Hagen ellers årsmøtet til Oslo Frp.

– Jeg fatter ikke hva den mannen driver med. Han går jo fra den ene håpløse saken til den andre. Han ligger i konstant krig med Politiets Fellesforbund. Justisministeren er ikke bare en belastning for regjeringen, men også for hele rettsvesenet. Og det er langt mer alvorlig, sa Hagen.

Utstrakt hånd

Stortinget bestemte torsdag at et Frp-forslag om å beholde uniformsreglene i politiet som de er nå går til normal komitébehandling, og ikke kjøres gjennom en hasteprosedyre som kunne ha fått saken på kartet til uken.

– Vi ga regjeringen en mulighet til raskt å avslutte denne pinlige saken. Den utstrakte hånden tok de ikke. Nå blir fulle høringer med Stoltenberg, Storberget, Grande Røys, politiforbundet, politijuristene og sikkert flere. Dette vil sikkert trekke ut halvannen måned, så vi får god tid til å studere justisministerens elendige håndverk, sier Hagen.

Han vil ikke ha sagt at regjeringen nå får steke i sitt eget fett, men «forsikrer» at forslaget om å tillate hijab aldri vil gå gjennom i Stortinget.