Jens og Kristin mest populære

Finansminister Kristin Halvorsen og statsminister Jens Stoltenberg er norges mest populære. Foto: Lise Åserud / SCANPIX. Alle foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pStatsminister Jens Stoltenberg (Ap) og finansminister Kristin Halvorsen (SV) er Norges mest populære politikere. De feier Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp) av banen.</p

I en måling av folks oppfatning av partilederne i de sju største partiene som er gjort av VG, troner Stoltenberg og Halvorsen på topp. De to er de som folk mener er mest troverdig, tillitvekkende, lett å like og inspirerende.

På nesten alle områder scorer finansministeren og SV-lederen Halvorsen langt høyere enn størrelsen på partiet skulle tilsi. Bare Siv Jensen snakker klarere og tydeligere enn henne.

Bare på ett område kommer Solberg og Jensen bedre ut enn Halvorsen, flere mener at de er mer kunnskapsrike.

Partilederen som kommer dårligst ut, er Dagfinn Høybråten (KrF). Han havner på siste plass i en rekke kategorier, ikke minst på å være inspirerende.

Bare i én kategori er han ikke på sisteplass: Venstre-leder Lars Sponheim oppfattes som enda mindre troverdig og tillitvekkende enn Høybråten. (©NTB)