Mann siktet etter brannene

Alle foto: Scanpix
<pEn 39-årig mann er siktet i forbindelse med brannene som har ødelagt store områder og tatt livet av minst 181 mennesker sørøst i Australia.</p

En 39-årig mann er siktet i forbindelse med brannene som har ødelagt store områder og tatt livet av minst 181 mennesker sørøst i Australia.

Mannen ble arrestert fredag og kort tid etter begjært varetektsfengslet. Han er siktet for ildspåsettelse som har forårsaket tap av liv.

Politiet mistenker at han sto bak brannen i nærheten av tettstedet Churchill i delstaten Victoria som brøt ut sist lørdag. 21 mennesker omkom i flammene.

Psykisk syk?

Mannen møtte ikke fram i retten, som besluttet at han skulle varetektsfengsles. Han skal være i dårlig psykisk forfatning og skal nå undersøkes av psykolog. Mannen er selv bosatt i Churchill, ifølge politiet.

Politiet hadde samtidig en annen mann inne til avhør, mens de etterlyste enda en mann. To menn som ble pågrepet torsdag, er løslatt.

Omfanget av katastrofebrannene ble klarere fredag. Antall bolighus som ble flammenes rov, ble oppjustert til 1.831, og antall mennesker som er husløse, er oppjustert til 7.000.

181 mennesker er bekreftet omkommet, men det ventes at tallet øker til minst 200 etter hvert som flere forkullede lik blir funnet.

Avsperret

Ett tettsted, Marysville, er fortsatt avsperret fordi nesten alle husene brant, og myndighetene har ennå ikke gjennomsøkt ruinene der det kan ligge mellom 50 og 100 døde. Om det er riktig, stiger dødstallet til rundt 300.

Flere tusen brannmenn fortsatte fredag sitt arbeid i delstaten Victoria, der det fortsatt er 20 branner. En brann som nesten var slukket, blusset opp igjen og truer tettstedet Healesville.

Politiet føler seg sikre på at flere av brannene er påsatt, blant annet brannen i Churchill, og de tror også at Marysville-brannen er påtent. (©NTB)