Russiske skiskyttere hjem i skam

Den norske IBU-presidenten Anders Besseberg (til høyre) og visepresident Ivor Lehotan bekreftet fredag at de tre dopingtatte russernes B-prøver også var positive. (Foto: Heiko Junge / SCANPIX) Les mer Lukk

<pDe russiske skiskytterstjernene Jekaterina Jourijeva, Albina Akhatova og Dmitrij Jarosjenko reiser hjem fra VM i skam etter at løpernes B-prøver er bekreftet positive på doping.</p

Det opplyste president Anders Besseberg i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) på en pressekonferanse i sørkoreanske Pyeongchang fredag.

Prøver tatt av trioen i Östersund i desember i fjor viste spor etter et forbudt stoff, som IBU ikke vil gå ut med informasjon om før straffen blir klar. Det kan ta måneder.

– Det fins ingen, absolutt ingen, unnskyldning for det de tre utøverne og folkene rundt dem har gjort. Vi står her overfor systematisk dopingmisbruk i stor skala i et av verdens beste lag. Spørsmålet nå er om vi har greid å avsløre alle eller om vi bare ser toppen av isfjellet, sa Anders Besseberg.

Verdenscupleder Jourijeva (25) har vunnet to renn denne sesongen samt hjulpet Russland til tre stafettseirer i verdenscupen. Akhatova (32) har en individuell seier og to stafettseirer, mens Jarosjenko (32) ikke har noen toppresultater å vise til denne sesongen. (©NTB)

Les mer om sport i ABC Nyheter.