Ordfører tyvlånte rullestol

<pEn gjeng festdeltakere med Frøya-ordfører Hans Stølan (Ap) i spissen, tyvlånte natt til fredag en rullestol på et hotell i Trondheim. Eieren ble ikke blid. </p

– Jeg vil ha rullestolen min i fred. Da jeg kom ut i hotellresepsjonen og så at den var vekk, ble jeg fortvilet. Med bare én fot får jeg veldig begrenset aksjonsradius, forteller rullestolbruker Ole Dalen til Adresseavisen.

Dalen, som måtte amputere venstre bein etter en motorsykkelulykke i 2002, hadde parkert rullestolen i resepsjonen mens han var bak scenen med Åge Aleksandersen etter et arrangement.

Da kom en gruppe representanter fra ni trønderske kystkommuner, som var samlet til kurs på hotellet, forbi. En av dem tok med seg Dalens rullestol til et utested i nærheten. Der ble Frøyas ordfører Hans Stølan observert sittende i stolen.

– Sånt skal man ikke gjøre, enten man er ordfører eller ikke, slår Dalen fast.

Stølan legger seg flat og beklager oppførselen, men sier at han trodde at det var hotellets rullestol.

– Vi hadde hatt en trivelig kveld. Så skjedde det som ikke skulle ha skjedd. Det sto en rullestol i resepsjonen, og vi tok den med oss. Vi trodde dette var hotellets rullestol til utleie for gjester, men det burde uansett ikke skjedd, sier Stølan til Adresseavisen. (©NTB)