- Skuffet over angrepene

- Skuffet over angrepene
<pJustisminister Knut Storberget skuffes over personangrepene i konflikten med politiforbundet.</p

- Man blir mer og mer hardhudet, kanskje, men vi er ikke mer enn mennesker vi heller, sa Storberget på en pressekonferanse der han imøtegikk kritikken han har fått fra Politiforbundet og dets leder Arne Johannessen de siste dagene.

- Personangrepene har skuffet meg veldig, fortsatte justisministeren.

Les også: Denne kampen har politikerne starta

- Bør prate sammen

Samtidig understreket justisministeren at han er veldig stolt av både kompetansen og kvaliteten i norsk politi.

- Jeg synes at situasjonen som er i politiet nå, heller fortjener at man roer ned og snakker sammen. Det er viktig for regjeringen å sikre god bemanning i politiet. Det er det som er bakgrunnen for denne forskriften, sier Storberget.

Kraftig hets

Senest torsdag ble publisert kraftig hets mot justisministeren på diskusjonsforumet til Politiets Fellesforbund. Hetsen kom i forbindelse med den halvannen times lange politiske streiken politiet gjennomførte torsdag.

I anonyme innlegg som tilsynelatende er skrevet av politifolk blir Storberget omtalt som «... han lille patetiske mannen» og «komiske Knut».

Hviletidsbestemmelser

Årsaken til den voldsomme debatten som raser nå er at regjeringen i en forskrift har fastsatt unntak fra hviletidsbestemmelsen for politifolk. Det betyr at politifolkenes fagforening fratas retten til å forhandle om kompensasjon for arbeid som bryter med alminnelige hviletidsbestemmelser.

– Jeg hadde aldri drømt om at en Ap-regjering, som gikk til valg på å styrke fagforeningsrettighetene, ville gjøre dette mot en fagforening, sa Arne Johannessen, leder i Politiets Fellesforbund, i en appell på Grønland politistasjon i Oslo torsdag.