Mann drept i Oslo

Mann drept i Oslo
<p48-åring funnet av familiemedlemmer i går kveld.</p

Det var tydelige spor etter kamp i leiligheten der trebarnsfaren Geir Stene (48) ble funnet drept torsdag kveld.

Politiet leter etter en eller flere gjerningsmenn som har tatt livet av Stene i leiligheten der han bodde midlertidig mens moren var på ferie i utlandet.

– Vi har en mening om hva Stene døde av, men ønsker ikke å gå ut med det ennå. Både leiligheten og offeret bar preg av kamp da han ble funnet av noen i familien. Det er gjort tekniske undersøkelser i leiligheten. Vi har også gjort funn utenfor, men vi har ikke funnet drapsvåpenet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde som leder vold og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt.

Ønsker opplysninger

Politiet gikk fredag ut med et bilde av Geir Stene, noe som ikke er helt vanlig såpass kort tid etter at det er fastslått at en person er blitt drept.

– Vi er usikre på drapstidspunktet. Derfor er det viktig å forsøke å kartlegge Stenes bevegelser de siste dagene. Det er årsaken til at vi går ut med navn og bilde, sier Rohde.

I en rundspørring torsdag kveld forklarte naboer til politiet at det hadde vært «noe bråk» fra leiligheten mandag kveld.

– Vi er interessert i opplysninger om Stenes bevegelser også fra helgen, og eventuelt gjennom uken. Vi ønsker dessuten kontakt med personer som kjente ham og som kan fortelle hvilke miljøer han tilhører, sier Rohde til NTB.

Neppe innbrudd

Politiinspektøren sier at politiet «legger til grunn at Stene ble drept i leiligheten». Hun ville ikke svare direkte på om noen kan ha trengt seg inn, eller om Stene har sluppet inn sine drapsmenn.

På spørsmål om inngangsdøren var brutt opp, svarte hun: «Det har ikke vi sagt noe om. Vi har ikke flere opplysninger om åstedet i denne omgang».

Kjent fra før

Stene har adresse på Nesodden utenfor Oslo, men bodde altså i morens leilighet på Haugenstua i Oslo mens hun var på ferie.

Ifølge politiet er han «noe kjent» av politiet fra tidligere. Rohde vil ikke kommentere om han er tidligere domfelt.

Hun kunne fredag heller ikke si noe om hvorfor den eller de i familien som fant ham og meldte fra torsdag kveld, oppsøkte leiligheten i utgangspunktet.

– Men det er i alle fall ikke noen teori at dette er gjengrelatert. Ikke noe tyder på det så langt, sier Rohde. (©NTB)