Gutt (2) døde etter å ha fjernet mandlene

Gutten ble operert på Molde sykehus og døde en uke etter. Saken er meldt til politiet og behandles som et unaturlig dødsfall. Foto: Helse NR Les mer Lukk

<pFjernet mandlene - fikk komplikasjoner.</p

Trondheim (NTB): En to år gammel gutt døde tirsdag kveld på St. Olavs hospital i Trondheim etter komplikasjoner som følge av fjerning av mandlene.

Inngrepet ble gjort på Molde sjukehus forrige mandag, skriver Adresseavisen.

Konstituert avdelingssjef og viseadministrerende direktør ved sykehuset, Einar Myklebust, sier det er en veldig kjedelig og trist sak.

– Barnet ble operert på mandag, og inngrepet gikk helt fint. Barnet lå til observasjon etter operasjonen og ble utskrevet tirsdag. Torsdag morgen ble toåringen innlagt igjen da det hadde oppstått komplikasjoner i etterkant av inngrepet, sier Myklebust.

Gutten ble fraktet til St. Olavs hospital tidlig fredag morgen, og døde der tirsdag kveld.

Dødsfallet betraktes som unaturlig og er derfor meldt til politiet. Dette er rutinemessig prosedyre ved unaturlige dødsfall.

Konstituert avdelingssjef Einar Myklebust ved Molde sjukehus sier at saken også er meldt til Helsetilsynet i Møre og Romsdal, men understreker at det på dette tidspunkt ikke er grunn til å tro at det har skjedd noe kritikkverdig. (©NTB)