Foreslår lovendring for å beholde Killengreen

Justisminister Knut Storberget vil gjerne beholde Ingelin Killengreen som politidirektør. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pRegjeringen legger fredag trolig fram et lovforslag som sikrer at Ingelin Killengreen kan fortsette i jobben som politidirektør også etter at åremålet er over, melder NRK.</p

Justisminister Knut Storberget (Ap) er så fornøyd med Killengreens jobb at han vil gjøre om loven for å beholde henne i stillingen.

Killengreen har snart sittet i jobben som politidirektør i ni år. Åremålet er på seks år, men Killengreen benyttet muligheten til å ta tre år ekstra. Etter det NRK kjenner til blir lovforslaget trolig lagt fram i statsråd fredag.

Storberget er ikke alene om å være fornøyd med jobben Killengreen har gjort, men får liten støtte for lovforslaget. Forslaget om å forlenge politidirektørens stilling var på høring i fjor, og møtte motbør, også innad i regjeringen.

– Justisministeren hindrer andre i å søke stillingen, sier Curt A. Lier i Politiembetsmennenes Landsforening.

På Stortinget er Venstres justispolitiske talsmann Odd Einar Dørum klar i sin tale:

– Ordningen med åremål på seks år, og mulighet for utvidelse med tre år ekstra, fungerer godt. Da kan du stå på for fullt i den perioden du sitter. Vi kan ikke ta hensyn til en enkeltperson når vi skal bestemme hvor lange åremålene skal være, sier Dørum.

– Ni år er lenge nok, og vi må tillate oss å skifte politidirektør såpass ofte, sier Elisabeth Aspaker i Høyre. (©NTB)