Drepte kona og fem barn

Alle foto: Scanpix
<pEn amerikansk familiefar som nylig mistet jobben, skjøt og drepte kona og de fem små barna sine, før han rettet våpenet mot seg selv. </p

De sju ble funnet i familiens hjem i en forstad til Los Angeles tirsdag morgen. Politiet ble tipset av en lokal fjernsynsstasjon, som rett før var blitt kontaktet av en desperat mann som truet med å drepe familien og seg selv.

Politiet opplyser at mannen nylig mistet jobben ved et sykehus i Los Angeles og tror at det var dette som forårsaket skytedramaet.

– Han var fortvilet over dette, og ut fra det han fortalte var det dette som fikk ham til å ta livet av familien, sier visepolitimester Ken Garner.

Synet som møtte politifolkene var forferdelig. To tvillingpar på henholdsvis to og fem år lå drept i huset, sammen med storesøsteren på åtte år og de to foreldrene.

– Jeg har vært i politiet i 32 år og har aldri sett noe slikt. Det var forferdelig, forteller Garner.

Los Angeles-området har opplevd flere rystende skytedrama de siste månedene. I desember stormet en mann utkledd som julenisse inn i hjemmet til de tidligere svigerforeldrene sine, og åpnet ild mot ekskona og familien hennes og tente på huset. Ni mennesker ble drept, før mannen tok sitt eget liv.

I oktober skjøt og drepte en 45 år gammel mann kona, de tre barna og svigermoren, før han tok sitt eget liv. Store økonomiske vansker lå trolig bak.

Politiet oppfordrer nå folk til å søke hjelp dersom de havner i økonomiske vansker, noe millioner av amerikanere har gjort den siste tiden.

– Det er vårt håp at folk søker veiledning og hjelp, i stedet for å velge denne utveien. Dette er helt klart ikke måten å gjøre det på, sier Ken Garner. (©NTB)