Vil trekke advokat for Høyesterett

Per Danielsen er ikke enig med Disiplinærnemda. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX. Les mer Lukk

<pDisiplinærnemnden mente i 2006 at advokat Per Danielsen hadde handlet i strid med reglene for god advokatskikk. Etter to runder i rettssystemet anker nemnda saken til Høyesterett.</p

Saken dreier seg om Danielsens salærkrav i forbindelse med et skipsforlis i 2000. Ifølge NA24.no endte skipsføreren opp med å gå til sak mot TV 2 med krav om oppreisning og erstatning. Saken ble ført av Per Danielsens advokatfirma, men skipsføreren trakk senere søksmålet.

I 2006 fattet Disiplinærnemnden beslutning om at Per Danielsen hadde opptrådt i strid med reglene for god advokatskikk. Nemnda mente Danielsen hadde gitt manglende råd om prosessrisiko. Danielsens salær ble besluttet å ikke overstige 35.000 kroner, og han pliktet samtidig å tilbakebetale 10.902 kroner til klienten, skriver Advokatbladet.no.

Danielsen trakk saken for retten, men Disiplinærnemnden ble frifunnet i Oslo tingrett i mars 2008. I januar gikk ankesaken i Borgarting lagmannsrett og denne gang vant Danielsen fram. I dommen heter det at Advokatfirmaet Danielsen har rett til å bli tilkjent erstatning fra staten ved Disiplinærnemnden. Disiplinærnemnden må også betale saksomkostninger på 169.200 kroner og 207.737 kroner til henholdsvis advokatfirmaet og Danielsen personlig.

Nå anker Disiplinærnemnden saken til Høyesterett.

I desember tapte Danielsen en ankesak mot Tilsynsrådet for advokatvirksomhet i lagmannsretten, ifølge Advokatbladet.no. Også denne saken er anket til Høyesterett. (©NTB)