Drapssiktet politimann ba sjefen om hjelp

Rolv-Are Pettersen skjøt og drepte sin eks-samboer fredag. Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pEn knapp uke før han skjøt og drepte sin ekssamboer, oppsøkte Rolv-Are Pettersen politistasjonssjefen i Tromsø og ba om råd og hjelp.</p

Det var natt til søndag 18. januar at politistasjonssjef Kurt Pettersen tok imot sin venn og kollega gjennom mange år.

– Jeg fikk forståelsen av at det var viktig, sier Kurt Pettersen til VG.

Rolv-Are Pettersen er siktet for forsettlig drap på ekskjæresten Kristin Kjelstrup sist fredag. Han ligger kritisk skadd på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø etter at han skjøt seg selv i hodet etter drapet.

Rolv-Are Pettersen var ifølge politistasjonssjefen ulykkelig og lettere beruset etter en tur på byen, da han oppsøkte ham.

– Han fortalte at samboerforholdet var over, og fremsto som nedfor og ulykkelig. Vi pratet en stund, og etter hvert ble han i mye bedre humør. Han fikk servert mat, men jeg understreker: ikke alkohol. Senere utpå natta, jeg husker ikke når, ringte han politiet og fikk en patrulje til å hente seg. Det som fremkom i samtalen, ga meg ikke grunnlag for å iverksette tiltak, sier Kurt Pettersen.

Samtalen dreide seg aldri inn mot at Rolv-Are Pettersen hadde et ønske om å ta sitt eget liv, noe som ville vært langt mer alarmerende, sier politistasjonssjefen.

Etter drapet valgte Kurt Pettersen å orientere den øvrige ledelsen på politihuset om møtet han hadde hatt med den drapssiktede kollegaen. (©NTB)