Femåring ble sluppet ut

– Vi er kjent med denne personen fra tidligere forhold, men ikke noe per dags dato på ham som tilsier at han skulle havne i en slik situasjon som dette, sier visepolitimester Arne Hammersmark. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pDen bevæpnede mannen som holdt sin fem år gamle sønn fanget i familiens hjem på Klepp har sluppet gutten fri.</p

Mannen var bevæpnet med et håndvåpen og hadde forskanset seg i huset siden 12-tiden søndag.

To spesialtrente forhandlere fra politiet fikk slippe inn i boligen søndag ettermiddag, og etter kort tid lot mannen femåringen få komme ut.

– Politifolk bar gutten ut i armene sine. Mannen ville foreløpig ikke forlate huset, skriver Stavanger Aftenblad.

Ingen krav

Mannen har ikke kommet med noen krav overfor politiet, opplyste visepolitimester Arne Hammersmark i Rogaland politidistrikt på en pressekonferanse tidligere søndag ettermiddag.

Mannen har et håndvåpen, som han siktet mot politiet da de forsøkte å ta seg inn i huset ved 12-tiden.

Politiet rykket ut etter at det kom inn melding om at en kvinne var utsatt for vold. Hun fikk behandling ved legevakta, og fortalte samtidig at samboeren hennes hadde kuttet seg med kniv.

Helsepersonell ønsket å se til mannen, men fikk med seg politi for å bistå. Da politiet ankom boligen oppdaget de at mannen hadde et håndvåpen, som han siktet mot politifolkene. De trakk seg derfor ut av huset, mens mannen ble værende der inne sammen med femåringen.

Sperret av

Minst sju politipatruljer ankom stedet og et større område ble sperret av rundt boligen.

Politiet bekrefter at mannen er kjent for dem.

– Vi er kjent med denne personen fra tidligere forhold, men ikke noe per dags dato på ham som tilsier at han skulle havne i en slik situasjon som dette. Jeg antar at dette er en fortvilet situasjon for ham også, sa Hammersmark.

Klatret ut vinduet

Politifolkene som var inne i huset fikk ikke observert om mannen var skadd. Det er heller ikke kjent om han er ruset.

– Det tør jeg ikke si om han er, sa Hammersmark.

En annen person som bor i samme hus klarte å redde seg ut av boligen. Vedkommende låste seg inn på soverommet, og klatret ut vinduet på baksiden av huset. Samboerparet og femåringen bor i en annen del av huset.

Naboene ble informert om at det pågikk en væpnet aksjon, men politiet valgte å ikke evakuere noen. (©NTB)