Nytt sykdomsutbrudd på Gardermoen-hotell

I løpet av det siste døgnet er over 20 gjester blitt syke ved Clarion Hotel Oslo Airport. Foto: Erlend Aas / Scanpix. Les mer Lukk

<pClarion-hotellet på Gardermoen er rammet av et nytt akutt sykdomsutbrudd blant gjestene. I løpet av det siste døgnet er over 20 gjester blitt syke.</p

– Vi kan bekrefte at 20 personer nå er blitt syke det siste døgnet. Vi holder på med å kartlegge og finne en eventuell fellesnevner, sier direktør Rajko Mink ved Clarion Hotel Oslo Airport til Romerikes Blads nettutgave.

Gjestene har oppkast og diaré. Ifølge hotellsjefen følte flere av gjestene seg dårlige allerede før de ankom hotellet fredag.

Mattilsynet er koblet inn i saken for å undersøke om hotellet er rammet av et nytt matsmitteutbrudd. Hotellet kaster nå alle matrester. De vasker også det som er nødvendig.

– Foreløpig vet vi ingenting om smittekilden. Det kan være direkte kontakt mellom mennesker, via felles kontaktpunkter som dørhåndtak og toaletter, eller det kan være maten. Det skal vi forsøke å finne ut av, sier seksjonssjef i Mattilsynet, Kristin Styrmo til NRK.

Ingen av de ansatte er blitt syke ennå. Lørdag var det cirka 300 gjester ved hotellet. 200 av disse tilhørte et større selskap.

– De fleste av gjestene har reist fra hotellet i dag, sier hotelldirektøren søndag.

I september i fjor ble 200 personer syke under opphold på hotellet. Mattilsynet fastslo da at smitten ble spredd via syke kjøkkenansatte som vasket hendene for dårlig. De ansatte gikk på jobb selv om de hadde diaré og oppkast. (©NTB)