Hjelmeset lover VM-moro

<pOdd-Bjørn Hjelmeset (37) ble distansert av de beste i Otepää, men lover andre boller i VM.</p

Otepää (NTB-Egil Sæther): Sjetteplass og beste nordmann på 15-kilometeren i Otepää, gjorde at veteranen ble tatt ut til VM i Liberec på direkten av landslagstrener Morten Aa Djupvik.

- Jeg nærmer meg formen sakte, men sikkert. Det er enda nesten en måned til VM, og jeg har stor på at dette skal bli bra, sa Hjelmeset etter løpet i Otepää.

Hjelmeset har som vanlig slitt med helsa gjennom denne sesongen også, og han måtte si fra seg plassen i Tour de Ski.

I NM kom han tilbake med fjerdeplass, men før rennet i Otepää manglet han et ordentlig internasjonalt resultat. Resultatet som skulle redde VM-starten.

Det kom når det måtte komme.

- Jeg har ikke følt noe press og har beholdt roen hele tiden. Det går bedre og bedre dag for dag, sa 37-åringen.

Spiker

37-åringen slet i hvert fall ikke med dårlig feste i Otepää.

- Det var spikerfeste. Jeg tror at jeg hadde to glipptak gjennom hele løpet. Hadde jeg vært i bedre form, skulle vi ikke ha smurt for så godt feste som vi gjorde i dag, sa Hjelmeset og mer enn antydet at det er mer å gå på.

-20 sekunder opp vinneren til Lukas Bauer og 10 sekunder opp til pallen. Du mener at du kan gjøre noe med det?

- Ja. Det er lenge til VM.

I motsetning til for noen år siden er det ikke lenger noen selvfølge at norske klassiskløpere er på pallen i verdenscuprenn.

- Vi er skuffet når vi ikke har noen på pallen, men i VM skal vi ha det. Med prikking av formen, er vi der vi skal være. Vi skal helt klart ha en mann på pallen i Liberec. Det blir parade, sa landslagstrener Morten Aa Djupvik med glimt i øyet.

Støtte

Djupvik får støtte av Eldar Rønning. Hjelmeset, Rønning og Martin Johnsrud Sundby kan alle ta medalje på den klassiske 15-kilometeren på en god dag.

- De som skal slå oss i VM, skal gå fort. Vi har veldig tro på opplegget vi har lagt opp til, sa Rønning som kom inn på sjuendeplass i Otepää.

Lukas Bauer var verdens desidert beste herreløper sist sesong. I år er det gått tregere. Inntil i Otepää. Til tross for at han stivnet mot slutten, holdt han svensken Johan Olsson så vidt bak seg i mål. Og i Liberec går tsjekkeren på hjemmebane.

Hjelmeset og co. må heve seg om det skal bli edelt metall om fire uker.

- Det skal vi gjøre også, fastslo Hjelmeset.