Røa-leder raser mot NFF

<pNorges Fotballforbund har skaffet kvinnelagene Kolbotn og Stabæk millioninntekter de neste fem årene. Det får Røa til å reagere.</p

NFF signerer torsdag en femårig samarbeidsavtale med Sparebank 1-konseptet «Frisk Forsikring», verdt flere titalls millioner kroner. Frisk overtar som sponsor for cupen for menn, og i tillegg til en sentral rolle i «Jenteløftet» ønsket de å være hovedsponsor i to toppserieklubber.

Ifølge Aftenposten er avtalen verdt rundt 3 millioner kroner for hver klubb fordelt på fem år. Fotballforbundet fikk selv lov til å velge ut to blant de 12 klubbene i kvinnenes toppdivisjon.

– Vi overlot til NFF å komme forslag om hvilke klubber vi var best tjent å samarbeide med, sier viseadministrerende direktør i Sparebank 1 Skadeforsikring, Turid Grotmoll.

Forbundet er forberedt på at avtalen kan utløse noe støy.

– Mange klubber kunne ha bidratt godt, men vi mener at Stabæk og Kolbotn er de to som kan levere best. Begge har gode organisasjoner og administrasjoner. Kolbotn har en av de største medlemsmassene, og Stabæk (tidl. Asker) er den mest spennende klubben i forhold til den satsingen de gjør nå, sier fotballforbundets kommersielle direktør Ronny Aasland.

Røa-leder Harald Nickelsen vil ha en forklaring fra fotballforbundet. Foto: Scanpix.

Røa reagerer kraftig på avtalen.

–600.000 i året er ekstremt mye penger for en kvinneklubb. Jeg er meget overrasket over at NFF kan plukke ut to klubber, det er langt unna det de skal gjøre. Vi vil be om en forklaring, ja vi vil kanskje også be om en tilføring på 600.000, sier Røa-leder Harald Nickelsen til Aftenposten.

Han omtaler det hele som «meget kontroversielt».

NFFs kommersielle direktør er forundret over de sterke reaksjonene fra Røa.

– Jeg må minne Røa om at de var den første klubben som fikk nyte godt av vårt «Jenteløft». NFF skaffet Røa muligheten til å arrangere Hafslund Cup, som gir 1 millioner kroner i inntekter. I en femårsperiode. Det er sånn vi jobber og sånn vi kommer til å jobbe uansett hvor mye kjeft vi får, sier Aasland. (©NTB)