Fengslet for å ha sendt fyrverkeri inn i Frimurerlosjen

ABC Nyheter var på stedet da angrepet mot losjen skjedde. Dette er en av dem som var tilstede (det er uvisst om mannen på bildet er en av dem som ble varetektsfengslet fredag). Foto: Andreas H. Lunde/ABC TV. Les mer Lukk

<pTre menn er varetektsfengslet i fire uker etter å ha deltatt i hærverket og avfyringen av fyrverkeri mot Frimurerlosjen i Oslo etter demonstrasjonen sist lørdag.</p

De tre er siktet for grovt hærverk, og politiets begjæring om fire ukers varetektsfengsel for alle tre ble tatt til følge av Oslo tingrett fredag kveld.

Politiet mente det var fare for gjentakelse, noe retten var enig i, ikke minst på grunn av den spente situasjonen i Oslo med fare for nye demonstrasjoner.

Politiet mener at alle de tre har tilknytning til den såkalte B-gjengen.


ABC Nyheter filmet angrepet. Se også: Her angriper de frimurerne

Alle de tre siktede, på henholdsvis 25, 24 og 24 år, nektet straffskyld og anket kjennelsen på stedet.

– Ankene blir antakelig behandlet av lagmannsretten førstkommende tirsdag eller onsdag, sier aktor i saken, politiadvokat Morten Stene til NTB.

I kjennelsen til 25-åringen la retten vekt på han må løslates om situasjonen i Midtøsten endres eller om det blir mindre fare for demonstrasjoner i Oslo.

Stene har ingen motforestillinger mot kjennelsen av den grunn.

– Vi mener at gjentakelsesfaren er knyttet til den spesielle situasjonen i Oslo og muligheten for at det blir flere nye demonstrasjoner den nærmeste tiden, sier han.

Fengslingsmøtet tok hele seks timer, og politiet viste fram en film som viste at fyrverkeriet ble sendt inn i Frimurerlosjens lokaler like ved Stortinget.

. Det viste seg senere at fyrverkeriet ikke antente noen brann. Det var 200 barn på juletrefest i lokalene da angrepet skjedde.