Tannløse Villa tapte terreng

Det meste gikk i vilden sky for Aston Villa.Foto: Scanpix Les mer Lukk

<pAston Villa misbrukte sjansen til ta seg opp på tredjeplass da kampen mot Fulham endte målløs lørdag.</p

Brede Hangeland var eneste nordmann i aksjon på Villa Park. John Carew har ryggtrøbbel, mens Erik Nevland varmet benken for gjestene. Kapteinen styrte sine medspillere til nok et 0-0-resultat. Sist helg var det Liverpool som ikke klarte å score på London-laget.

Seier over Fulham ville ha løftet Villa forbi Manchester United, men hjemmelaget viste seg for ineffektive.

Gjerrige

Både Gareth Barry og Steve Sidwell fikk store muligheter på innlegg, men styrte ballen utenfor og over med hodet. Martin Laursen fikk en kjempesjanse i annen omgang, men klarte ikke å stokke beina rett i det avgjørende øyeblikk.

Det meste gikk i vilden sky for Aston Villa. Hele tolv ganger så Fulham-keeper Mark Schwarzer ballen forsvinne på utsiden av stengene. To av skuddene gikk på mål, men ingen gikk inn.

Dermed er Villa på stedet hvil på fjerdeplass, med like mange poeng som Manchester United, men med to kamper mer.

Fulham har vist seg som et av de aller gjerrigste lagene i den engelske eliteserien. På 14 kamper er det bare blitt elleve baklengs. Kun de tre topplagene Chelsea (4), Liverpool (8) og United (10) kan matche det. På den annen side scorer ikke laget akkurat bøttevis med mål heller. 12 nettkjenninger er nest verst, kun slått av bunnlaget West Bromwich.

Storseier

Et lag som absolutt ikke har problemer med å score for øyeblikket er Bolton. Sunderland fikk gjennomgå ettertrykkelig lørdag og ble ydmyket foran hjemmefansen. Djibril Cissé ga riktignok Sunderland 1-0 etter bare elleve minutter, men så var det slutt. Matthew Taylor utlignet etter 18 minutter før Gary Cahill fulgte opp to minutter etter. Svenske Johan Elmander ble tomålsscorer med sine fulltreffere i det 39. og 55. minutt.

Bolton har scoret sju mål på de to siste kampene og har klatret til sjuendeplass, mens Sunderland er på nedrykksplass. (©NTB)