Tok farvel med «skøyteløpernes ambassadør»

Knut Bjørnsen ble bisatt i Dypvåg kirke i Tvedestrand tirsdag. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX. Les mer Lukk

<pFamilie, venner og gamle kolleger tok farvel med Knut Bjørnsen da TV-personligheten ble bisatt fra Dypvåg kirke i Tvedestrand tirsdag. – Han var vår ambassadør, sier Knut «Kupper’n» Johannesen.</p

– Jeg husker Knut Bjørnsen som en fantastisk fin skøytemann. Han var vår mann. Han sa aldri noe galt om skøyteløpere, og vi hadde full tillit til Knut. Jeg tør nesten påstå at han var skøyteløpernes ambassadør, sier Johannesen til NTB utenfor kirken.

Skøytelegenden har kjent Bjørnsen i 60 år, og de to vennene har også konkurrert sammen på skøyteisen.

– Fantastisk fyr

Sammen med mange gamle skøytestjerner som Jan Egil Storholt, Sten Stensen, Kay Stenshjemmet og Fred Anton Maier deltok skøytelegenden i bisettelsen. Også en rekke TV-personligheter og mange tidligere kolleger hadde funnet veien til Tvedestrand, der Knut Bjørnsen kjøpte seg hytte for over 30 år siden.

– Jeg begynte å jobbe med Knut i 1969. Det var han som ansatte meg. Han var en utrolig ryddig og veldig sympatisk fyr. Han var flink og utrolig godt forberedt med alt han gjorde. Han var omtenksom overfor nye mennesker, han hadde smil og latter og var en fantastisk fyr å jobbe med, sier tidligere NRK-kollega Gunnar Grimstad.

Under seremonien holdt en av Bjørnsens aller beste venner, Kåre Arentsen, minnetale. Arentsen kjente også Bjørnsen fra skøytemiljøet, men han var dessuten Bjørnsens faste følgesvenn på fisketurer i tvedestrandsområdet fra 1968 og fram til det siste.

«Kvitt eller dobbelt»

Bjørnsen døde fredag 14. november, 76 år gammel. Han begynte som journalist i VG og var ansatt i NRK i 30 år, fra 1961 til 1991, i hovedsak som sportskommentator med skøyter og friidrett som spesialområder. Han hadde selv bakgrunn som aktiv skøyteløper, og ble norgesmester for junior på Hamar i 1951.

Bjørnsen var også sentral i NRKs underholdningssendinger. Mest kjent er han som programleder for «Kvitt eller dobbelt» fra 1966 til 1994. (©NTB)