Nye protestaksjoner i Bangkok

Flere tusen personer demonstrerte i Thailands hovedstad Bangkok mandag. Et av kravene er at landets statsminister går av. Foto: REUTERS/Chaiwat Subprasom/SCANPIX Les mer Lukk

<pFlere tusen demonstranter samlet seg mandag utenfor nasjonalforsamlingen i Bangkok for å gjennomføre nye protestaksjoner og kreve at statsministeren går av. </p

Minst 10.000 demonstranter, som kaller seg Folkets allianse for demokrati (PAD), hindret mandag morgen folkevalgte i å ta seg fram til nasjonalforsamlingen, mens et omfattende politioppbud hadde tatt oppstilling rundt bygningen.

De folkevalgte måtte utsette en møte som følge av demonstrasjonene, ifølge nasjonalforsamlingens president Chai Chidchob.

– Jeg ber om at det ikke blir noe vold i dag, at vi ikke skal se en dråpe blod. Jeg ber alle parter om å stanse nå. Dersom dere elsker kongen, vær så snill dra hjem, sa Chai Chidchob i en appell mandag.

Redde

Mange av demonstrantene hadde utstyrt seg med masker og briller som beskyttelse mot tåregass, som politiet har truet med å bruke for å bevare ro og orden.

– Jeg er veldig redd, men det er på tide at vi vinner dette, sier demonstranten Wimon Sricarak i Bangkok.

– Måtte seieren tilhøre folket, uttalte Somkiat Pongpaiboon, en av arrangørene bak demonstrasjonene, som mandag hadde som mål å hindre nasjonalforsamlingen, statlige kontorer og børsen i å drive som normalt.

Gir ikke etter

Thailands statsminister Somchai Wongsawat understreker at han ikke kommer til å gi etter for presset og sier han ikke har noen planer om å gå av.

– Vi kom inn gjennom demokratiske valg, så jeg vurderer ikke å trekke meg, sier statsministeren i et intervju med Reuters.

– Vi må snakke sammen og forsøke å få til forsoning, sier Somchai og legger til at myndighetene vil vise tilbakeholdenhet med tanke på demonstrasjonene som preger hovedstaden.

Statsministeren sier det heller ikke er noen fare for et militærkupp i landet. Dersom regjeringen blir kastet, skal det skje gjennom valg, understreker han.

Lørdag morgen ble åtte demonstranter såret i et bombeangrep i Bangkok. Angrepet var det andre på få dager mot demonstrantene som har okkupert statsministerens kontor i flere måneder. (©NTB)


Oppdaterte Nyheter fra Asia finner du på Startsiden