Lommemann-ofre trekker seg

ORKER IKKE: Politiadvokat Jorid Kile Berg (bildet) bekrefter at flere av ofrene trekker seg fordi de ikke ønsker å stille i avhør. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pEtterforskningsledelsen i Lommemann-saken kan bli tvunget til å legge bort minst fire overgrepssaker. Ofrene orker ikke å være en del av straffesaken.</p

– Jeg kan bekrefte at vi har fått tilbakemelding om at et fåtall av ofrene ikke ønsker å stille i avhør. Jeg kan ikke utelukke at dette vil få betydning for om sakene skal tas med i tiltalen, sier politiadvokat Jorid Kile Berg til VG.

Den 56 år gamle tobarnsfaren som tidligere i år ble pågrepet er foreløpig siktet for 41 overgrep, men politiet mistenker at han kan ha forgrepet seg på 160 barn.

Avisen har snakket med bistandsadvokatene til fire gutter som nå trekker seg fra straffesaken mot Lommemannen. To av dem opplever belastningen ved å stille i avhør som så stor, at de vil nekte å møte.

– De to orker rett og slett ikke å snakke mer om saken og ønsker å legge det hele bak seg, sier bistandsadvokat Kristin Hovden.

Hun har nå skrevet et brev til etterforskningsledelsen der hun varsler at dommeravhøret må avlyses. (©NTB)