Dårlig dag for Tutta

Suzann Pettersen storspilte lørdag, men søndag fikk hun det ikke til på den avgjørende runden i LPGA-sesongavslutningen i Florida. En 79-runde ga delt sisteplass i finalefeltet. (Foto: Hans Deryk, SCANPIX/REUTERS). Les mer Lukk

<pSuzann Pettersen hadde en dårlig dag på golfbanen søndag med seks bogeyer og en firedobbel bogey i finalerunden i LPGA-sesongavslutningen.</p

West Palm Beach (NTB): Dermed endte «Tutta» på delt 7.-plass og avsluttet året uten en eneste turneringsseier på LPGA-touren.

Hun vant riktig nok to turneringer på europatouren i år, men sesongen sett under ett var langt unna fjorårets store sesong, hvor hun vant fem turneringer inkludert en Major.

Pettersen var best av alle på lørdagens runde, men søndag startet alle på null igjen. Det bekymret ikke den norske stjernen før finalerunden der åtte spillere kjempet om en seierssjekk på 1 million dollar.

- Jeg tror min beste golf denne uken fortsatt ligger foran meg, sa hun. Så feil kan man ta. Hun var aldri i nærheten av spillet fra lørdag, da hun senket hele åtte birdies. 68-runden lørdag ble avløst av en 79-runde søndag.

Med en runde som lørdag ville hun vunnet turneringen. I stedet gikk seieren til sørkoreanske Shin Ji-yai, som brukte 70 slag (2 under par).

 Bogey på bogey 

Pettersen åpnet med bogey på de to første hullene. Det ble par på hull tre, men nye bogeys fulgte på de to neste. Det hjalp lite at den første birdien kom på det sjette hullet, for etter sju hull var hun tilbake på fire over par.

Hun fikk en ny birdie på 9. hull, men en ny bogey på det 12. hullet førte henne tilbake til fire over par. Det hjalp lite med tre påfølgende par.

Frustrasjonen nådde toppen da Tutta måtte bruke hele åtte slag på det 16. hullet (par 4). Hun slo i vannet to ganger og måtte droppe.

Med birdie på det 17. hullet og par på hull 18 endte hun opp med en runde sju slag over par. (©NTB)