Sveriges postsjef jobber gratis

Lars G. Nordström, postsjef i Sverige, gir avkall på sin lønn på 900.000 kroner per måned. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pSveriges postsjef, Lars G. Nordström, ønsker ikke å bli stående som et symbol for griskhet. Derfor gir han nå avkall på hele sin lønn på 900.000 kroner i måneden.</p

Stockholm (NTB-TT):Fagforeningen, styret og postbudene ble alle tatt på sengen av Nordströms beslutning om å gi avkall på inntekten.

– Jeg innser at det er nytteløst å føre denne diskusjonen. Derfor har jeg bestemt meg for – av hensyn til Posten, medarbeiderne i Posten, kundene i Posten og meg selv, for jeg liker ikke at det blir antydet at jeg er grisk – å avstå fra lønnen, sa administrerende Nordström til TV 4 lørdag morgen.

Den administrerende direktøren i Posten i Sverige har sagt fra seg all framtidig lønn, i tillegg til at han lover å betale tilbake alt han har mottatt. Den siste tida har han fått massiv kritikk for å motta ei årslønn på 11 millioner svenske kroner, i tillegg til store inntekter fra tidligere engasjementer og styreverv.

– Det var fullt ut hans egen beslutning, vi har ikke stilt noen krav. Jeg har respekt for hans beslutning, men det føles litt merkelig å ha en uhyre kompetent sjef som jobber uten vederlag, sier Postens styreleder Marianne Nivert. (©NTB)