Bøkko seiret i Moskva

Knallsterket løp av Håvard Bøkko i Moskva. Nordmannen satte ny banerekord i den russiske hovedstaden. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

<pHåvard Bøkko vant 1500-meteren i verdenscupstevnet på skøyter i Moskva lørdag. Bøkko vant med banerekord 1.45,46.</p

Moskva (NTB): Nordmannen skøytet inn til en klar seier i verdenscupstevnet i den russiske hovedstaden. Med banerekord 1.45,46 var 1500-meterspesialistene sjanseløse. Bøkko fikk også sin første v-cupseier for året.

– Det var veldig flott. Vi har ventet på dette nå. Når han gjør det bra fra start til mål så kan han være bedre enn alle, sa skøytelandslagets trener Peter Mueller til NTB.

Nederlenderen Mark Tuitert kapret annenplassen. Distansespesialisten var halvsekundet bak Bøkko. Også Enrico Fabris var langt bak nordmannen. Han tok tredjeplassen, 0,54 sekunder ba Bøkko.

I god form

– Han slo alle spesialistene i dag. Han har slått dem hele tiden, en og en i de forskjellige stevnene. Men i dag slo han alle, sa Mueller.

Etter verdenscupstevnet i Heerenveen, der Bøkko skuffet også på yndlingsdistansen 5000 meter, sa han at han manglet godfølelsen. Den så det ut til at han hadde lørdag.

– Han var i mye bedre form i dag. Han har slitt litt, men nå er han god. Jeg er ikke overrasket, jeg har sett det på trening, sa Mueller.

Avsluttet sterkt

Bøkko gikk i par med Stefan Groothuis, men verken han eller de andre spesialistene kunne utfordre nordmannen. Med en knallsterk 23,7-runde åpnet han godt, og også avslutningsrunden på 27,9 var suveren.

– Han har alltid hatt en bra sisterunde på 1500 meter. Nå var han god fra start til mål, sa en fornøyd Peter Mueller til NTB.

Tuitert så lenge ut til å gå forbi Bøkko, men nederlenderen avsluttet med en 29,1-runde.

Bøkko avanserte til annenplass i verdenscupen sammenlagt etter seieren. Han er fem poeng bak Tuitert etter tre løp.

Christopher Fagerli Rukke ble nummer 16 (1.48,74) (©NTB)