Iran henrettet spiondømt

<pIran har henrettet en mann som tidligere i år ble funnet skyldig i å ha spionert for Israel.</p

Teheran (NTB-AFP): 45 år gamle Ali Ashtari ble pågrepet i februar 2007, blant annet anklaget for å ha vært involvert i avlytting av iranske militære på oppdrag for israelsk etterretning.

Under rettssaken i juni i år tilsto Ashtari å ha kjøpt og formidlet satellittelefoner og annet utstyr til andre medlemmer av den påståtte spionringen.

Det kom også fram at han hadde mottatt 50.000 dollar fra den israelske etterretningsorganisasjonen Mossad, under møter i Thailand, Tyrkia og Sveits.

45-åringen mottok også en bærbar PC som kunne sende og motta kryptert e-post, og fortalte under rettssaken at de israelske etterretningsagentene ville ha ham til å distribuere slike maskiner til andre iranere.

Ashtari, som selv hadde gode kontakter i Det iranske atomenergibyrået og andre militære miljøer, rakk ikke å gjøre dette før han ble pågrepet.

Dødsdommen kom derfor ikke som noen overraskelse, og lørdag meldte det iranske nyhetsbyrået ISNA at Ashtari nylig ble henrettet ved hengning.

– Sjefen for kontraspionasje i etterretningsdepartementet opplyser at Ali Ashtari, som var dømt til døden for å ha samarbeidet med etterretningstjenesten til sionistregimet, er hengt, heter det i meldingen fra ISNA.

Det blir ikke opplyst når henrettelsen fant sted. (©NTB)