Gjør comeback på banen

Fotballspiller har gjort det bra «Skal vi danse» på TV2 sammen med Nadya Khamitskaya. Nå er det imidlertid fotball som gjelder igjen. Foto: Scanpix. Les mer Lukk

<pTore André Flo gjør comeback som fotballproff, åtte måneder etter at han la opp. Han skrev fredag under for Milton Keynes Dons.</p

Det melder klubben på sin nettside.

Flo har undertegnet en kontrakt med 1.-divisjonsklubben som gjelder for resten av sesongen. Dermed gjenforenes han med to tidligere Chelsea-lagkamerater. Roberto Di Matteo er manager for MK Dons, med Eddie Newton som assistent.

– Vi har vært ute etter en spiss til, med litt andre kvaliteter enn de andre. Tore har litt erfaring også, så vi håper han blir en stor hit, sier Di Matteo.

– Jeg håper han kommer til å bidra med erfaring og blikk, men han er spiss, så jeg håper han først og fremst kommer til å score masse mål.

Erfaring har 35-åringen fra Stryn i massevis. Proffkarrieren hans ble toppet av tiden i Chelsea, men han spilte også for Rangers (som kjøpte ham for 12 millioner pund, fortsatt rekord for en norsk spiller), Sunderland, Siena og Leeds.

I Norge har han spilt for Sogndal, Tromsø, Brann og Vålerenga. Han spilte 75 landskamper for Norge og scoret 23 mål. Landslagskarrieren ble toppet da han scoret det første målet og skaffet straffesparket som avgjorde da Norge vendte 0-1 til 2-1 mot Brasil i sluttminuttene og gikk videre i VM-sluttspillet i 1998.

Han har ikke ligget på latsiden etter at han la opp i mars, og i høst ble han nummer to i TV-programmet «Skal vi danse» på TV 2. I sommer trente han med MK Dons for å komme i form til en veteranturnering med Chelsea, og han overbeviste tydelig trenerne. (©NTB)