Opphever eksklusjonen av Apenes

<pStyret i Fredrikstad Høyre opphevet onsdag kveld eksklusjonen av Georg Apenes, melder NRK.</p

Fredrikstad/Oslo (NTB-Fredrik Grønningsæter): Georg Apenes kunne onsdag kveld konstatere at Fredrikstad Høyre gjorde kuvending og opphevet eksklusjonen av ham. – Dette var klokt, men for dem det gjelder er det ynkelig, sier Apenes.

– Nå kan de steke i sitt eget fett. De har gått langt over streken, var Georg Apenes’ umiddelbare kommentar da NTB snakket med ham onsdag kveld.

– Inkompetent

Apenes ble ekskludert som medlem mandag kveld. Bakgrunnen for eksklusjonen var i hovedsak hans uttalelser om ledelsen i fylkespartiet og Østfold Høyres stortingsrepresentant Martin Engeset. I et avisintervju beskrev Høyre-veteranen fylkesledelsen som en junta og Engeset som inkompetent og advarte velgerne mot å stemme på partiet.

Vedtaket om å ekskludere partiveteranen møtte kraftig kritikk fra flere hold, blant annet fra Engeset selv, og onsdag ble eksklusjonsvedtaket omgjort.

– Ikke overrasket

– Jeg er ikke overrasket på noen måte. De har foretatt en kuvending i løpet av 48 timer – åpenbart har de gitt etter for press. Alt tyder på at de sju det gjelder, har tatt til etterretning ordrene de har fått fra Østfold Høyre og den sentrale partiorganisasjonen, sier Apenes til NTB.

Han mener ledelsen i Fredrikstad må jobbe lenge med å gjenopprette tilliten til de lokale velgerne.

– Jeg går ut ifra at de sju dette gjelder ikke har noen særlig fremtid i det lokale partiet. Valget om å oppheve eksklusjonen er klokt, men for dem det gjelder er det ynkelig, sier Apenes.