Havarert skip har 115 tonn tungolje om bord

KRITISK: Mannskapet satt lasteskipet Crete Cement på grunn utenfor Fagerstrand etter at det oppsto lekkasjer etter en grunnstøting. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX. Les mer Lukk

<pAlle de 13 om bord har forlatt det havarerte skipet Crete Cement ved Fagerstrand på Nesodden. Forsøket på å redde skipet er gitt opp, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge.</p

Båten grunnstøtte rett før klokken 7.

– Ingen av de 13 som var om bord da skipet grunnstøtte, er lenger om bord. Derfor er det ingen redningsaksjon lenger. Vi konstaterer at alle de 13 er i god behold, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen til NTB.

Skipet Crete Cement er registrert på Bahamas og har et mannskap på tolv samt los om bord. Skipet ligger noen meter fra land ved Fagerstrand på Nesodden.

– Vi fikk melding klokken 7 fra trafikksentralen i Horten om at skipet var gått på grunn ved Fagerstrand, men kommet seg fri. Etter litt fant mannskapet ut at det var lekkasjer i forpiggen og i lasterommet, sier operasjonsleder Ronny Samuelsen i Follo politidistrikt. Mannskapet valgte da å sette skipet på grunn.

Ifølge Kystverkets beredskapsavdeling i Horten har skipet 14 tonn diesel, samt en liten mengde smøreolje om bord.

– Men vi har ikke fått meldinger om lekkasjer, så forurensingsfaren anses foreløpig å være liten, sier Hilde Dolva i Kystverket til Aftenposten.no. (©NTB)